sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Laiskanläksyjä

Tässä mahdollisuuksia niille, jotka olivat joltakin ryhmäkerralta poissa tai eivät ehtineet tehdä blogimerkintää säädetyssä ajassa.

Jos et ollut ryhmässä to 8.9. referoi blogissasi moodlesta löytyvä Alhon ja Korhosen artikkeli Kielioppia kouluun.
Jos et ollut ryhmässä pe 9.9. referoi blogissasi Kuljun ja Mäkisen artikkeli Sanelukirjoituksen arviointi. Se on ilmestynyt Virittäjä-lehdessä vuonna 2009 numerossa 4. (Lehteä löytyy kaikista hyvin varustetuista kirjastoista.)
Jos et ollut ryhmässä 15.9. tai 16.9. referoi blogissasi Pynnösen artikkeli Alakoululaiset oppivat (meta)kieltä. Artikkeli on julkaistu teoksessa Kielioppi koulussa, jonka ovat toimittaneet Minna Harmanen ja Mari Siiroinen. Teos on Äidinkielen opettajain liiton vuosikirja XLX vuodelta 2006.

Toisen blogimerkinnän - miten tunnistan sanaluokat - voi korvata referoimalla Pirjo Kuljun artikkelin Äidinkielen kieliopin ulottuvuudet, joka on julkaistu teoksessa Cygnaeuksen viitoittamalla tiellä. Ohessa linkki.
https://www.uta.fi/laitokset/okl/hokl/dokumentit/juhlakirja.pdf

Referaatti tarkoittaa tässä yhteydessä alkuperäiselle sisällölle uskollista selostusta keskeisestä sisällöstä. Referaatissa voi olla myös referoidun sisällön kommentointia. Osoita kuitenkin kielellisesti, mikä on alkuperäistekstin ajatuksia, mikä omaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti